Bekijk de aankomende activiteiten!
Elk jaar stellen we een afwisselend en grensverleggend programma samen. We verzorgen verschillende activiteitenpakketten op mooie, aangepaste locaties, zowel in Nederland als over de grens. Lijkt het je leuk om je eigen grenzen te verleggen, om samen met anderen activiteiten te ondernemen en ga je graag op ontdekking in een nieuwe omgeving? Bekijk dan eens onze activiteiten!
Activiteiten
Word vrijwilliger!
Sta je graag voor iemand klaar en vind je het geen probleem om handen uit de mouwen te steken? Vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijke tijd voor de deelnemers door hulp te bieden waar nodig. Dit zowel tijdens de dagelijkse verzorging, bij de grensverleggende activiteiten en het huishouden gedurende de reis.
Lees meer
Word donateur
Onze programma's zijn voor mensen met een beperking niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook financieel. Het reguliere aanbod is echter nooit passend voor de deelnemers van De Hinkelaar.
Doneer
Previous
Next

Op vrijdag druppelden de vrijwilligers nagenoeg tegelijkertijd binnen met de deelnemers. Mooie locatie met een prachtig weids uitzicht! De uitdagende activiteit van dit weekend is het wandelen met de joëlettes. Sebastien van “Stichting Onbegrensd Avontuur” had er twee meegenomen en was ook dit hele weekend als vrijwilliger gezellig mee!

Nagenietend van lekkere wraps maakten we ’s avonds de plannen wie er op zaterdag en op zondag de bossen rondom Dwingeloo per joëlette gaan verkennen. Zaterdag ging er een groep richting Dwingeloo om een rondje rondom de Brink te doen en lekker een kop koffie met een taartje te eten en haalden we nog wat boodschappen.

Ondertussen druppelden de eerste filmpjes en foto’s binnen van de avonturen met de joëlettes van de andere groep. Met enige regendruppels af en toe, spatte vooral het enthousiasme er enorm van af! Wat ontzettend gaaf om op plekken in het bos te komen waar je normaal gesproken met een rolstoel uiteraard niet kan komen! Een pad met minstens 20 boomstronken als hindernis mocht de pret niet drukken en iedereen kwam daar heel vlot en soepel overheen.

Na een lekkere lunch bij De Bospub in Lhee kon Geert nogmaals in de joëlette, Valerie en Antje wisselden en Valerie werd door Paul naar de groep in Dwingeloo gebracht om aan te sluiten bij de anderen die de harde wind en een druppel regen trotseerden en genoten van een mooie wandeling!

’s Avonds bakten we een enorme stapel pannenkoeken die sneller werden opgegeten dan dat ze klaargemaakt waren, heerlijk!!! Een lekker borreltje na het eten zorgde voor een rozig gevoel en maakte dat het niet laat werd voordat we allemaal lekker sliepen.

Zondag zagen we de zon door de enorme glazen pui enthousiast schijnen waardoor iedereen weer graag naar buiten ging om van het mooie Drentse land te genieten. Ook vandaag werden de joëlettes weer ingezet en hoe fijn was het dat Annet ook plaats kon nemen nadat ze gisteren niet fit was.

De Bospub werd ook door deze deelnemers bezocht voor een lekkere burger of een heerlijke soep. Sanne had haar TomTom thuisgelaten dus we weken ietwat van de route af die Paul en Hinke van tevoren hadden uitgestippeld, maar who cares, Carolien wist nog wel een andere route waardoor we even konden pauzeren aan de rand van de heide bij de radiotelescoop. De zon scheen nog steeds uitbundig; wat een cadeautje op deze lentedag!! Na de pauze liepen we nog een klein uur voordat we de parkeerplaats bereikten waar de bus weer klaarstond om ons naar Brunsting te brengen. Leo, Jasper en Cas hadden intussen de nasi klaar, lekker hoor!!!

Morgen staat er een huifkartocht op het programma en eindigt deze vakantie in Spier en mogen we terugkijken op een prachtig weekend!!!

Hoe er in korte tijd al zo’n mooie band en fijne sfeer ontstaat tijdens zo’n Hinkelaar weekend, dat is echt goud waard en maakte dat er zelfs een traantje vloeide bij het afscheid. Dank je wel iedereen! En daarbij noemen we ook onze dagvrijwilligers Coba, Hilde en Jack die ook hebben meegewandeld met de joëlettes.  We maakten SAMEN deze Hinkelaar-activiteit een succes.

Dit smaakt weer naar meer, dus op naar de volgende vakantie in juli!!