Wat doen we met extra geld?

Onze programma’s zijn voor mensen met een beperking niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook financieel. Extra kosten zoals bijvoorbeeld een aangepaste rolstoelbus en vrijwilligers zorgen voor een groot prijsverschil tussen regulier aanbod en voor mensen met een beperking. Het reguliere aanbod is echter nooit passend voor de deelnemers van De Hinkelaar. De Hinkelaar doet haar uiterste best om de meerkosten niet aan de deelnemers door te berekenen.

Voor het jaar 2024 proberen we de reizen beter financieel toegankelijk te maken. Daarom willen we de prijzen langdurig halveren met jouw hulp! Het bedrag dat daarvoor nodig is ligt jaarlijks tussen de €15.000 en €20.000. Een andere wens is om te sparen voor twee all- terrain rolstoelen, de zogenaamde Joelettes, Deze stoelen kosten tegen de €4000.

Hoe worden de Hinkelaar activiteiten gefinancierd?

De stichting haalt de inkomsten voornamelijk uit de (eigen bijdrage) reissommen, sponsoring en schenkingen.
Alle schenkingen – groot en klein – zijn van harte welkom! De donaties worden gebruikt om de prijs van de activiteiten te reduceren/verkleinen. De Hinkelaar heeft geen winstoogmerk en wordt 100% door vrijwilligers gedragen. 
Er zijn verschillende manieren om een financiële bijdrage te leveren.

* Word donateur

Wanneer we regelmatig een bedrag mogen ontvangen geeft dit financiële mogelijkheden om de prijzen van de activiteiten pakketten structureel te verlagen. En toegankelijker te worden voor een grotere groep mensen.

* Een eenmalige gift

Met een eenmalige gift maak je het mogelijk om een extra drankje op het terras te kunnen bieden, de aanschaf van nieuw tilmateriaal of rijdend materiaal. Maak je eenmalige gift over op NL 31 INGB 0008 6390 58 t.n.v. Stichting De Hinkelaar.

* Sponsoring door bedrijven

Kun je een bedrijfsmatige sponsoring doen, naast het gedoneerde bedrag kan bij de btw aangifte de 9% van de btw van de bijdrage verrekend worden bij de belastingdienst. De Hinkelaar stuurt een gespecificeerde factuur. Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar waarvoor je als bedrijf wat terug kan verwachten van de Hinkelaar.

* Speciale acties

Er zijn al eerder hele mooie acties opgezet, zoals:

  • Lege flessen en blikken actie op school.
  • De collecte van een kerkgenootschap.
  • Een sponsorrit met Eendjes door Zeeland.
  • Vraag voor je verjaardag of jubileum dat mensen geld willen geven voor de Hinkelaar.
  • De opbrengst van een cultureel, sport of muziek evenement ten goede laten komen aan de Hinkelaar.

Een mooie sponsoring actie wordt uiteraard ondersteund met promotiemateriaal van de Hinkelaar.

Bedankt gulle gevers!

Sommige mensen kiezen ervoor om iets goeds te doen voor de wereld, zonder daar zelf beter van te worden. Dat is een persoonlijke keuze, die iedereen zelf kan maken. 

Voor bedrijven is het een rationele afweging, waarbij ook duidelijk en transparant moet zijn waarom je geld investeert in sponsoring. 

Gelukkig komen er steeds meer bedrijven op ons pad waar mensen werken die naast financieel rendement ook maatschappelijk rendement belangrijk vinden. 

Gulle gevers hebben tenminste 1 jaar een bijdrage geleverd. Sponsoren leveren minimaal 3 jaar een structurele bijdrage.

Wat zeggen anderen over de Hinkelaar?

Wil je meer weten over hoe het meegaan met de Hinkelaar beleeft ? Lees dan de ervaringsverhalen! Elk jaar weer worden er grenzen verlegd, klein en groot.

Deze bedrijven steunen de Hinkelaar

Taxi Waaksma stelt meerdere keren per jaar hun rolstoelbussen beschikbaar, voor een schappelijke prijs.
Eendjes Verhuur Stellendam draagt ons een warm hart toe. De jaarlijkse ‘raad de eendjes in de pot’ actie en de opbrengsten van de sponsor rit zijn naar de Hinkelaar gegaan.
Door de financiële donatie van Conclusion kunnen we nu een vrijwillige bijdrage ipv een verplichte bijdrage voor vrijwilligers vragen.
Vliegen boven de duinen is gewoon gaaf! Ook als je niet kan lopen. Door te soaren met Total Control hadden we een onvergetelijke activiteit!
Paal 9 op Texel was erg onder de indruk van de mogelijkheden die gecreëerd werden om mensen op een megasup te krijgen. Daardoor ontstond het spontane idee om de hele activiteit te sponsoren.