Wie zijn wij?

Visie

De visie van stichting De Hinkelaar is:
Iedereen moet kunnen deelnemen aan actieve en grensverleggende activiteiten, waar dan ook!

Centraal staat hierbij gelijkwaardigheid. Met een groep deelnemers en vrijwilligers reizen we af naar een onderkomen van waaruit we een fantastische tijd hebben en de grensverleggende activiteiten ondernemen. De groep leert elkaar snel kennen, we krijgen vaak te horen ‘het voelt gewoon als vriendengroep!’. Tijdens de reizen kijken we naar mogelijkheden, wat kan er allemaal wél? Grensverleggende activiteiten en bijzondere bestemmingen willen we voor mensen met een beperking net zo toegankelijk maken als voor ieder ander. Ieders inzet is nodig om de reis een groot succes te maken. We doen het huishouden en het koken met elkaar, en iedereen helpt daar waar je kan. De zorg tijdens de reis wordt gedaan door onze vrijwilligers die meegaan. Dit gebeurt op jouw aanwijzing. 

Je hebt zelf de regie voor de zorg en kunt vrijwilligers vragen jou te helpen zodat jij de zorg krijgt die je nodig hebt. Hierbij vragen we je zoveel mogelijk af te wisselen in de vrijwilligers zodat iedereen elkaar goed leert kennen. Elke lichamelijke handicap is welkom bij de Hinkelaar, of je nou rolstoelgeboden bent (elektrische of handbewogen) of gewoon kunt lopen. Ook elke zorgvraag is welkom. Bij aanmelding vul je ons inschrijfformulier (zie de pagina ‘contact’) in. Hiermee kunnen wij een inschatting maken van de zorg die je nodig hebt, en kunnen wij kijken of dit binnen de reis en de beschikbare vrijwilligers past. Durf jij het aan en ga je mee?!

Ontstaan

Tijdens het vrijwilligerswerk bij SailWise kwamen de oprichters van De Hinkelaar regelmatig in gesprek met mensen die dromen of wensen hadden die onmogelijk leken. Dit heeft ons getriggerd. Wat begon met een midweek naar Terschelling om een droom van iemand waar te maken, is uitgegroeid tot De Hinkelaar omdat wij van steeds meer mensen de vraag kregen of ze de volgende keer mee konden.
Met de Hinkelaar maken we dingen mogelijk.
Bij het organiseren van nieuwe activiteitenpakketten kijken we goed naar de (onvervulde) wensen of dromen van onze deelnemers. Heb jij een goed idee? Laat het ons vooral weten!

Ons bestuur

Ons bestuur bestaat uit vier erg enthousiaste en gemotivieerde vrijwilligers.

Hinke van der Wal

Hinke is initiatiefnemer en mede-oprichter van de stichting. Daarnaast heeft Hinke veel ervaring in de zorg. Ze studeert Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ze is enthousiast, ondernemend en overal voor in. Ze houdt van out of the box denken en wil mensen hierin meenemen.

Paul Ram

Paul is mede-oprichter van de stichting. Hij heeft veel ervaring met groepsvakanties organiseren. Paul werkt in de IT. Hij is een spontane en vrolijke man. Paul is overal enthousiast voor te maken en maakt van elke vakantiedag een feestje!

Lisette Koopmans

Lisette is enthousiast en een echte doorzetter. Bij het organiseren van de activiteiten kijkt zij vooral naar de praktische kant en de aanpassingen. Verder heeft ze de lerarenopleiding Frans gedaan en haar kennis van de Franse taal zet ze graag in bij de organisatie van activiteiten in Frankrijk.